Groene Thee – helpt om op een natuurlijke wijze af te vallen

Hoe Groene Thee u kan helpen om gewicht te verliezen

Groene thee is één van de gezondste (zoniet gezondste) drankjes op aard. Het zit vol antioxidanten en andere stoffen die gunstig zijn voor onze gezondheid. Vele studies hebben aangetoond dat het onze vetverbranding kan verhogen.Laat me uitleggen hoe dat werkt…..

Groene thee bevat stoffen die helpen vet te verliezen

Het is meer dan alleen warm, gearomatiseerd water. Wanneer u een kopje thee drinkt, dan krijgt u allerlei nuttige stoffen met krachtige biologische effecten binnen. (1)

De bekendste stof is cafeïne. Groene thee bevat minder (24-40 mg) cafeïne dan een kop koffie (100-200 mg), maar nog steeds genoeg voor een gering effect.

Cafeïne is een bekend stimulerend middel dat heeft aangetoond vetverbranding en inspanningsvermogen te verbeteren. (2,3)

Het blinkt pas echt uit in de enorme hoeveelheid anti-oxidanten. Die geladen zijn met krachtige anti-oxidanten genaamd catechines. (4)

De belangrijkste daarvan is EGCG (Epigallocatechinegallaat), een stof die de stofwisseling kan stimuleren.

Houd in gedachten dat deze voordelen worden geleid uit het drinken van thee als drank. U kan ook thee-extracten nemen als aanvulling. De meeste studies gebruiken ook extracten.

Conclusie: Groene thee bevat bio-actieve stoffen zoals cafeïne en EGCG die krachtige effecten op de stofwisseling kan hebben.

 

Thee kan helpen om vet uit vetcellen te mobiliseren

Om vet te verbranden moet het eerst worden afgebroken in de vetcel. Vervolgens moet het in het bloed terechtkomen. Thee kan dit proces stimuleren door de effecten van sommige vetverbrandingshormonen.

ECGC kan een enzym binnenkomen die helpen noradrenaline af te breken. Wanneer dit enzym wordt geremd dan kan noradrenaline worden verhoogd. (5)

Dit hormoon wordt door het zenuwstelsel gebruikt als signaal om sneller vetcellen af te breken. Dus meer noradrenaline zorgt voor snellere signaal naar de vetcel waardoor er meer afbraak in vetcellen is.

Het eindresultaat is dat de vetcellen meer vet afbreken waardoor er meer energie vrijkomt. Deze energie komt in de bloedvaten en is beschikbaar voor energiecellen die het nodig hebben. Denk aan spiercellen.

Buikvet verliezen – 6 wetenschappelijke manieren om van dat buikvet af te komen
Apps die u helpen om snel af tevallen
Snel afvallen met 10 simpele stappen
snel afvallen
Afvaltips waarmee u op 40 manieren kunt afvallen
Oefeningen voor snel gewichtsverlies in eigen huis
Tabata workout
Tabata workout trailer – bewezen workout
Tabata workout
Afvallen is mogelijk met bewezen Tabata workout
Apps die u helpen om snel af tevallen
Afval workouts van 5 minuten voor thuis
Tabata workout
Tabata workout trailer – bewezen workout
10 kilo afvallen kan met het waterdieet
Apps die u helpen om snel af tevallen
5 Gezonde eettrends in 2017
afvallen recepten
Afvalrecepten – 21 voeding tips die je doen afslanken