Bijna de helft van de Nederlandse bevolking is te zwaar, volgens Rijksoverheid. Wanneer je al meerdere manieren hebt geprobeerd om met sporten een aantal kilo’s kwijt te raken zonder daarbij resultaat te boeken weet je zonder twijfel dat dit erg frustrerend kan zijn.

Niet iedereen haalt energie uit sporten, niet iedereen heeft tijd om te sporten en niet iedereen kán sporten door bijvoorbeeld een blessure of lichaamskwaal. Natuurlijk helpt sporten bij het proces van afvallen maar wist je dat voeding ook juist veel doet wanneer je af wilt vallen? Ben je dus niet zo dol op sporten maar wil je wel wat kilo’s kwijt? Lees dan onderstaande tips voor afvallen zonder sporten.

Vervang je drinken met water

Een eerste goede stap om te beginnen met afvallen is om (meer) water te drinken. Veel mensen vergeten dat er in frisdranken en sapjes veel calorieën en suikers zitten. Bij een verjaardag, tijdens het avondeten of als tussendoortje op je werk: zonder na te denken nemen veel mensen al gauw een glas frisdrank. Zonde van alle suikers! Wanneer je dorst hebt is het aan te raden om een glas water te pakken.

Het drinken van voldoende water per dag (twee liter minimaal) zorgt ook nog eens ervoor dat je lichaam beter functioneert en het is goed voor je huid. Wist je dat je als je een hongergevoel hebt je soms gewoon dorst hebt? Drink bij het knorren van je maag een groot glas water en je zult zien dat je dorst had in plaats van trek. Nog een stapje verder? Kies dan voor het waterdieet, waarover je hier meer leest.

Maak gebruik van korting op maaltijdvervangers

Een andere manier om af te kunnen vallen zonder te sporten is door het gebruik van maaltijdvervangers. Met een Koopjesdrogisterij kortingscode zoals deze schaf je eenvoudig, snel en goedkoop diverse maaltijdvervangers zoals shakes, bars en puddingen aan.

Er bestaan diverse (milk)shakes die je ontbijt, lunch en in sommige gevallen zelfs je avondmaaltijd vervangen. Dit alles is online vrijwel altijd met korting te bestellen. De shops zelf geven met hoge regelmaat actiecodes uit. Is er nu even niks te vinden? Kijk dan of er een extra voordeeltje voor je in zit wanneer je lid wordt van de nieuwsbrief.

Vaak ontvang je dan gelijk een welkomst kortingscode, die je bestelling al snel 5% tot 15% goedkoper maakt. Wanneer je je volledige voeding omzet in maaltijdvervangers kan het snel gaan met afvallen. Je moet er wel op letten dat er geen jojo-effect plaatsvindt wanneer je weer volgens je normale ritme gaat eten. Je kunt dus het beste beginnen met deels vervangen zodat je niet meteen weer aankomt wanneer je ‘gewoon’ gaat eten.

Minder of geen koolhydraten meer

Ook het schrappen of minder eten van koolhydraten helpt aanzienlijk wanneer je (snel) wilt afvallen. Vervang je pasta’s en aardappelen bijvoorbeeld voor extra groenten, meer eiwitten (in eieren en vlees). Wat betreft het ontbijt is het schrappen van brood noodzakelijk, hier zitten veel koolhydraten in.

Je kunt wel kiezen voor koolhydraatarm brood, crackers, rijstwafels of voor (magere) yoghurt met fruit, noten en zaden. Je zult zien dat het minder of niet eten van koolhydraten al snel resultaten zal opleveren.

Vervang olijf- en zonnebloemolie

Wanneer je dagelijks kookt met olijf- of zonnebloemolie krijg je op deze manier extra vetten en calorieën binnen. Je lichaam heeft de nodige natuurlijke vetten nodig, maar je moet altijd letten op de hoeveelheid. In dit geval kun je beter kiezen voor kokosolie.

Wist je bijvoorbeeld dat kokosolie ervoor zorgt dat je vetten sneller worden verbrand? En dat kokosolie ervoor zorgt dat je cholesterol lager wordt? Ook vermindert kokosolie je hongergevoel waardoor je minder snel naar een snack zult grijpen; genoeg redenen dus om over te stappen op kokosolie.

Snack gezond

De laatste tip is logisch hoewel veel mensen deze toch vergeten; heb je trek en helpt een groot glas water niet tegen je hongergevoel? Zorg dan dat je gezonde snacks in huis hebt. Hoe verleidelijk het ook is om een zak chips te openen of even een koekje te eten gaat dat zeker niet helpen wanneer je af wilt vallen.

Goede snacks zijn bijvoorbeeld worteltjes, mini-komkommers, radijsjes, ongebrande noten, cranberry’s, bananenbrood, rijstwafels, kwark, eiwitshakes et cetera.