Eettrends die we in 2017 zullen meemaken

Als u houdt van rauw en gezond, voedzame stoffen uit insecten en meerdere gezonde voeding dan zou 2017 wel eens een heel spannend jaar voor uw worden. Nema McGlynn is diëtiste bij Loblaws en zij doet haar voorspelling over vijf voedzame eettrends voor 2017.Alternatieve eiwitten

. “Vlees zal niet zomaar vervangen worden, maar plantaardige eiwitbronnen zoals noten, zaden, bonen en granen spelen een steeds grotere rol in onze keuken. Insect-gebaseerde voedingsmiddelen zoals cricket proteïne poeder en meelworm zijn populairder aan het worden in supermarkten.

Deze voedingsmiddelen zijn te verkrijgen voor de avontuurlijke eters onder ons die op zoek zijn naar meer duurzame eiwitbronnen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de wereldwijde vraag naar alternatieve eiwitten zal verdubbelen in 2024.

 

Terug naar de basis

De voedingswaarde-informatie en de etikettering van levensmiddelen worden steeds belangrijker gevonden, zoals dat hoort. Dit resulteert in meer mensen die belang hechten aan de waarde van wat ze eten.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar zuurvrije ingrediënten en eenvoudige ingrediënten zodat we echt weten wat we eten. Programma’s zoals Guiding Stars maken het gemakkelijk om de voedingswaarde van producten te meten.  Guiding Stars groeit  wereldwijd dan ook aan populariteit.

Gezond vermaak.

Voedzaam voedsel speelt steeds een grotere rol bij het avondeten en sociale gelegenheden,
Het gezonde vermaak zal verder gaan dan serveren van voedzame maaltijden voor onze gasten.

“Of het nu gaat om post-workout snacks met uw hardloopgroep of om alcoholvrije gelegenheden met andere fitness-georiënteerde vrienden, sociaal gezond vermaak is populairder aan het worden in deze gezondheidsbewuste tijdperk.

Mindful eten en eten met een doel .

Op Instagram zien we dat er niet alleen steeds meer aandacht is op wat mensen eten, maar vooral hoe ze eten. McGlynn voorspelt dat we echt gelukkiger en gezonder worden in 2017 door:

Rustiger te gaan en waardoor we ook meer genieten van het eten.
Geen Netflix bij het eten.
Leren begrijpen waar ons eten echt vandaan komt.

Het zogeheten ‘’Naked eating’’.

Rauwe en onbewerkte voedingsmiddelen zullen volgend jaar nog veel meer aandacht krijgen. We zien een stijgende trend in Google wanneer we naar zoektermen kijken zoals “koudgeperste” en interesse in voedingsmiddelen zoals zeewier.

Het klinkt alsof er veel nieuwsgierigheid is rond koudgeperste sappen, oliën en koffie vergeleken bij andere sapjes. Ook is er veel meer aandacht voor de olie extractie methoden die het product opwarmen en/of mengen.

Naast voeding is beweging ook heel belangrijk om snel af te vallen. Lees hierover meer in de categorie ‘Bewegen