Apps gebruiken om gezond af te vallen

Hieronder ziet u de lijst met de beste apps om snel af te vallen in 2017.

Met deze apps veranderd u uw telefoon in een personal trainer of diëtist zonder veel geld uit te geven aan dat soort experts. Een studie van Kaiser Permanante toont aan dat het bijhouden van een voedingslogboek ervoor kan zorgen dat u tweemaal zo snel afvalt.

De besproken apps hieronder kunnen u daarom helpen om af te vallen.


Lose It! Weight Loss App

Lose It is een gratis app voor iPhone en Android die u helpt om duurzaam gezond gewichtsverlies te bereiken. Deze tool biedt een app en een website met informatie. Met deze app kunt u persoonlijke doelen instellen en gebruik maken van een uitgebreide voedingsdatabase.Hiermee kunt u gemakkelijk uw calorie inname bijhouden.

MyFitnessPal

MyFitnessPal helpt u uw ​​voedselinname en lichaamsbeweging bij te houden.  Daarnaast kunt u ook in contact bliven met uw vrienden om elkaar te motiveren. Deze app en de service is gratis. Het is mogelijk om een persoonlijk dieet profiel te maken. Dit zal u helpen met een gezond dieet doel en een gezond beweegdoel op te stellen.

Pact

Pact is gratis en zal u motiveren om meer te gaan bewegen en gezonder te eten. U kunt ook  uw eten bijhouden in een logboek. Deze app motiveert door met u een geldbedrag in te leggen voor uw doelen/taken. U kiest zelf hoeveel geld u inzet op elke ‘Pact’’ (taak).  Als u de taken haalt dan zal uw inzet beloont worden met geld.  Als u de taken niet doet dan kan het u geld kosten. U kunt met de app tussen de $ 0,30 tot $ 5 per week verdienen.

Diet hero

Als u geen zin hebt om alsmaar die calorieën te tellen, dan is er een interessant alternatief, namelijk de ‘Diet Hero’. U vertelt Diet Hero welk voedsel u wilt en welk voedsel u in huis heeft. Deze app zal vervolgens vertellen wat u hoort te eten en hoe veel u daarvan mag eten.

Fooducate

Het is lastig om gezonde voedingsmiddelen te kiezen om sneller af te vallen als u niet precies weet wat gezond is. Met de app ‘Fooducate’ leert u meer over gezonde voeding en kunt u door de barcode te scannen informatie krijgen over het product.

Nike+ Training Club

Als u niet weet waar u moet beginnen en welke training (workout) u zou kunnen doen om snel af te vallen, dan is de ‘Nike + Training Club’ een handige app voor u! Deze app helpt u met het kiezen van een vierweekse trainingsprogramma waardoor u kan afvallen. Er zitten meer dan 100 verschillende programma’s in de app en voor elk niveau zijn er vele keuzes. U kunt deze app zelfs op uw tablet of tv afspelen.

iPhone Health App

Als u gebruik maakt van een Iphone, dan heeft u een gratis Gezondheids-app op uw mobiel staan. U kunt met de ‘Iphone Health app’ o.a. uw stappen tellen, maar ook het aantal trappen. Vanaf de Iphone 5s wordt allerlei informatie automatisch bijgehouden. Verder kunt u de app ook met andere Iphone gadgets koppelen zoals de Apple watch.

Google Fit

De ‘Google Fit app’ is een gratis en zorgt voor gewichtsverlies door uw beweging bij te houden zolang u uw Android toestel bij u heeft. Ook deze app kun u verbinden met andere gadgets zoals de Android wear smartwatches. Deze app kan uw dagelijkse beweging bijhouden en meet ook uw hartslag. Met een doel zoals 60 minuten per dag bewegen, motiveert deze app u om doelen te halen wat bijdraagt aan het afvallen.

Weight Watchers

Deze app heeft Oprah Winfrey geholpen om veel kilo’s kwijt te raken. Het helpt om bij te houden wat u eet en gebruikt een puntensysteem (per product) hiervoor in plaats van calorieën bij te houden.

7-Minute Workout

Als u een drukke leven hebt, dan is er vaak geen tijd om te sporten, maar met de ‘7-Minute Workout app’ is het voor iedereen mogelijk om een workout te doen. Door de oefeningen te doen tijdens de 7 minute workout doet u essentiële bewegingen. Daardoor maakt u optimaal gebruik van die 7 minuten dat u aan het trainen bent.