Beste oefeningen om gewicht te verliezen

Het is fijn als je vrienden hebt die met jou mee de sportschool in willen, maar voor sommigen kan de sportschool juist voor frustratie zorgen en u kan zich verlegen voelen. Daarom bespreken we hier oefeningen die zorgen voor gewichtsverlies en die in uw eigen woning gedaan kunnen worden.Het beoefenen van een 5-minuut durende training gericht op vetverbranding kan een enorme verandering in uw leven brengen. U denkt misschien dat het makkelijker is om af te vallen met een (streng) dieet, maar er zullen dagen zijn dat u wel meer gaat eten en dat kan weer leiden tot gewichtstoename. Om snel af te vallen is deze training van 5 minuten altijd goed om te doen. Iedereen kan wel 5 minuten vrijmaken voor deze workout.

Bekijk de video van onderstaande oefeningen hier!

Oefeningen van 5 minuten voor in huis

U hoeft echt geen geld uit te geven aan een sportschool, want u kunt ook lekker thuis trainen. Deze training zal u helpen om vet te verliezen over uw gehele lichaam (buikvet, dijen, armen etc.)
en het kost u maar 5 minuten per dag.

Het enige wat u nodig heeft is een handdoek, een mat en een springtouw.

Om een beetje variatie te houden zijn hieronder twee workouts weergegeven met hetzelfde doel, namelijk optimale vetverbranding in 5 minuten tijd.

Er worden 8 vetverbrandingsoefeningen gedaan in de vorm van een circuittraining met 30 seconden tot 1 minuut toegewezen aan elke oefening. Alle genoemde oefeningen kunnen worden uitgevoerd in huis of een open ruimte.

Trainingsoptie 1

Inverted V Pipe Oefening: (30 seconden)

Dit is een van de beste oefeningen voor de buikspieren waarbij u gaat liggen met uw hoofd kijkend naar de vloer. Deze beweging zal de armen, de kern en de onderrug trainen.

Push up en Knee Kick Oefening: (30 seconden)

Dit is een vernieuwde variant van de traditionele push-up en is een van de beste oefeningen om thuis snel af te vallen dat zeer weinig ruimte inneemt. Dit is bovendien een geweldige oefening om dat vet op de armen kwijt te raken, vooral in de bovenarmen.

Superman Oefening: (30 seconden)

Dit is een oefening om uw buik te verminderen waarbij uw dijen, buikspieren en onderrug traint.  Deze oefening is zeer effectief om uw buik strak te krijgen.

Single Leg Lift Jump Oefening: (1 minuut)

Dit is een van de meest effectieve oefeningen voor het afvallen. Het zal ook helpen om evenwicht te krijgen. Het kan een beetje uitdagend zijn voor beginners, maar met voldoende oefening zal het wel lukken.

Bent Leg Rotating Oefening: (1 minuut)

Deze oefening zal uw dijen (vooral binnenkant) en buikspieren trainen. Dit is een uitdagende oefening voor het gewichtsverlies; probeer het voor het versterken van uw dijen.

Alternating Lunges (1 minuut)

Lunges is een bewezen cardio-oefening om snel en effectief dat gewicht aan te pakken doordat het zich op meerdere spieren van het lichaam richt. Deze oefening wordt vaak opgenomen in de beste gymnastiek workout routines voor snelle resultaten. Deze oefening zal niet alleen zorgen voor strakkere beenspieren, maar zorgt ook voor ontwikkeling van de buikspieren en onderrug en verbetert de stabiliteit van de kern.

Skipping Oefening: (30 seconden)

Dit is de beste oefening om gewicht te verliezen voor zowel mannen als vrouwen. Het is eenvoudig, makkelijk te doen en leuk om te doen! Het is de ultieme oplossing om gewicht te verliezen in de dijen en buik. Houdt uw rug en knieën recht tijdens het springen.

Deze fantastische 5 minuten vetverbranding training voor thuis zal u de beste resultaten geven om snel af te vallen. Er wordt voorgesteld om dit te doen in de ochtend op een lege maag. U kunt echter 2 glazen water per uur drinken voor deze training en om te helpen bij het uitspoelen van gifstoffen. U kunt een zeer korte pauze van 10 seconden nemen na elke oefening als u wilt. Dit is de training die u zal helpen om snel af te vallen en het kost u maar 5 minuten per dag!

Trainingsoptie 2

W Leg Lifts Oefening: (30 seconden)

Deze oefening zal uw benen en buikspieren trainen. Plaats uw benen dicht bij elkaar en til ze vervolgens richting uw buik. Dit is ongetwijfeld de beste oefening om vet te verliezen voor het onderste deel van het lichaam.

Glute Bridge (1 minuut)

Dit is de meest effectieve oefening om gewicht te verliezen van de lagere delen van het lichaam, omdat deze oefening zich specifiek richt op de bil-  en kernspieren. Door deze oefening werkt u aan de versteviging van de bilspieren en kernspieren, kuiten, hamstrings, flexoren en ook uw onderrug. Het is een complete training voor het onderlichaam.

Inverted Shoulder Press (1 minuut)

De inverted schoulder press is een zeer effectieve oefening voor de ledematen waarbij de schouderspieren en armspieren (met name de triceps) worden getraind. Het is een oefening die effectief gebruik maakt van het lichaamsgewicht.

Skater Hop (1 minuut)

Dit is een geweldige plyometrische training die de hartslag effectief versnelt, waarbij er gewerkt wordt aan de quadriceps en adductoren samen met de hamstrings, abductoren, kuiten en billen. Het vereist geen apparatuur en helpt bij strakker maken van het onderlichaam en corrigeren van kracht en onevenwichtigheden in de benen.

Rotating T Extension (1 minuut)

Deze oefening is zeer effectief voor alle buikspieren, billen, abductoren en quads. Begin in een push-up positie en strek je armen. Verplaats uw gewicht van beide armen om alleen je linkerarm en draai je romp naar rechts helemaal. Hef je regelrecht naar het plafond en kijk omhoog naar je rechter handpalm zodat je lichaam de vorm van een “T” vormt. Houd deze houding voor een paar momenten en terug te keren naar de push-up positie en herhaal hetzelfde aan de andere kant. Deze hele beweging maakt één herhaling.

Jump Squats Oefening: (30 seconden)

Deze oefening is zeer effectief voor de dijen, maar u traint hierbij zelfs het gehele lichaam.  U zult genieten van deze oefening en ook een effectieve gewichtsverlies ervaren als u deze oefeningen regelmatig doet.