Afvallen door meer verbranding met de Tabata workout

De Tabata workouts zijn hoge intensiteit interval trainingen (HIIT). Bij dit type cardio training gaat u een tijdje werken met een hoge intensiteit gevolgd door een lage intensiteit. De combinatie van die hoge- naar lage intensiteit routines zijn de basis voor het succes van de Tabata workout. Als u een Tabata workout wil uitvoeren, dan gaat u 20 seconden lang trainen met een hoge intensiteit en vervolgens doet u 10 seconden rustig aan. Het is belangrijk dat u niet stopt! 

U gaat die cylcus achtmaal doen en dat betekent een workout van vier minuten. U hoort (om blessures te voorkomen) ook een warming-up en cooling-down te doen. Als u graag naar de sportschool gaat, dan kunt u deze workout  uitproberen op een hometrainer , roeimachine etc. .

U kunt deze workout ook met weinig ruimte in uw eigen huis doen met bijvoorbeeld squats of push-ups. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de Tabata workout buiten doen door bijvoorbeeld sprintjes van 20 seconden te doen gevolgd door 10 seconden te joggen.

 

Het maakt niet uit welke oefeningen u doet, zolang u maar 20 seconden lang hoog intensief en 10 seconden laag intensief bezig bent en niet stopt!

Buikvet verbranden met de Tabata workout

Iedereen die u verteld dat u buikvet kwijtraakt door crunches of welke oefening dan ook te doen is aan het liegen of weet gewoon niet beter. Uw lichaam is gemaakt om vet op te slaan, want dat was vroeger nodig om in de winter te overleven. Bij sommige mensen wordt er vooral buikvet opgeslagen en bij anderen komt dat extra opgeslagen vet vooral in de dijen of in de billen.

Een grote kont kan er sexy uitzien, maar dat geldt niet voor een dikke buik en de verhoogde kans op gezondheidsproblemen.

 

Om buikvet kwijt te raken moet u simpelweg gaan afvallen. De Tabata workouts zijn geschikt om snel af te vallen omdat iedereen elke dag tijd heeft voor deze workout. Daarnaast zorgt deze workout voor een verhoogde metabolisme waardoor u zowel tijdens als na de workout blijft verbranden.

Denk er wel om:

Hoge intensiteit interval is niet geschikt voor beginners, maar ukunt bijvoorbeeld wel beginnen met een paar series van 20 seconden totdat u die gehele 4 minuten kan doen. Zolang u op uw eten let en deze workouts uitvoert dan zult u gegarandeerd afvallen.

Bronnen van dit artikel zijn;